Jobbsituationen

Ja, sedan den 24e september så är jag efter 15 år på Maskinfjädrar numera uppsagd på grund av arbetsbrist. Min sista dag är satt till den 24e mars Surt kan tyckas, men jag har valt att se det på annat sätt. Jag tar det som en möjlighet att komma vidare, byta karriär och prova på något nytt. Jag har aktivt sökt jobb det senaste halvåret, men först nu efter uppsägningen så har jag börjat komma igång på allvar. Jag har funderat fram och tillbaka på vad man skall kunna göra och vad jag skulle vilja sikta in mig på och har i slutändan kommit fram till någon form av försäljning, då det verkligen är en sak som jag fortfarande tycker är kul med mitt jobb på Maskinfjädrar. Kundkontakten, både i kundmottagningen och via telefon. Det enda som känns lite osäkert i just det valet är ju att de allra flesta försäljningjobb är provisionsbaserade, så det gäller att hitta något med en hög grund- eller garantilön. Har hittils tackat nej till två konkreta jobb då det var aldelles för låg garantilön.
Nu har jag dock nyligen varit på två inntervjuer och båda jobben verkar intressanta, dessutom är känslan att jag ligger väldigt bra till på båda. Det är två helt olika jobb där det ena är ett jobb som i mångt och mycket är likt det jag gör idag. Det är ett jobb som kundansvarig på ett av sveriges största leverantörer av mattor till mässor. Där kommer jag ha ett ansvar för kundkontakter, offerering, orderhantering osv. Detta jobb har ingenting med försäljning att göra, dock så finns det en ev. öppning för det framöver. Lönen ligger ungefär i samma nivå med den lön jag har idag, kanske lite högre.
Det andra jobbet är ett renodlat säljjobb som företagssäljare på ett av Sveriges mest kända larmföretag. Garantilönen ligger ca. 5000 under den lön jag har idag, men sedan har jag ju provision på det jag säljer. Detta jobb är det jag i första hand verkligen skulle vilja ha. Det kräver dock även egen bil, vilket jag inte har idag, men vi får se om vi kan lösa det om det blir aktuellt med det jobbet. Båda jobben skall ha andra intervjuer nästa vecka med ett fåtal utvalda så vi får se om jag får en kallase till något eller båda av jobben. Senast tisdag bör jag ha fått besked annars så får jag nog hoppas på något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s