Dagen före.

Så sitter jag då här, dagen innan operationen som jag för mindre än tre månader bestämde att jag ville satsa fullt ut på. Visst har det gått snabbt, men jag har hela tiden haft koll på vad operationen innebär, vilka risker det finns med den och vad jag kan förvänta mig av den. Har lusläst o frågat på varenda forum som finns att finna och nu kan jag lova er, är jag förberedd.
Men det hade aldrig gått såhär fort om jag inte hade legat på sedan dag ett. Dom som tror att detta bara löser sig själv har fel, grundligt fel. Om jag hade lutat mig tillbaka o rullat tummarna så hade jag suttit hemma i Nol nu o haft mellan tre och fem år kvar till operation, för ingenstans får du informationen om vad du har rätt till om du inte letar upp den själv. Istället sitter jag på ett hotelrum i stockholm o blickar ut över ett nersläckt djurgården o inser att det bara är ett par timmar kvar och detta har jag kämpat mig till, men inte helt själv, det skall gudarna veta. Hade inte min härliga farbror Rolf informerat mig om vårdgarantin för ganska exakt tre månader sedan så hade jag inte suttit här idag. Hade jag inte haft en fru som stöttat mig till ett hundra procent, så hade jag inte suttit här idag. Hade jag inte haft fyra underbara döttrar så hade jag kanske aldrig insett att så som jag levt med min övervikt, förmodligen skulle inneburit att mitt liv inte blivit så långt som jag innerligen hoppas att det blir. Det är lika mycket för deras skull som min egen som gör att jag gör den här resan. Jag vill hoppa studsmatta med mina barn nästa sommar, jag vill kunna leka, springa o jaga runt efter dom utan att jag skall ta slut efter 30 sekunder, jag vill framför allt se dom växa upp o bli dom starka, roliga och underbara individer som jag vet att dom kommer att bli. Allt detta kanske jag skulle gått miste om om jag inte tog det där beslutet för snart tre månader sedan, men nu hoppas jag, att med hjälp av operationen och min egen övertygelse på min egen motivation kunna finnas med er alla på både gott o ont i lång tid framöver, vare sig ni vill det eller ej.
Måste även passa på o tacka alla inne på Viktop och Viktdropp för all er hjälp. Men framför allt alla härliga o hjälpsamma tjejer inne på GBP tråden på Familjeliv. Ni vet alla vilka ni är.

Nästa gång ni hör något från mig så är jag säkert nyopererad. Kom o möt mig på andra sidan. Imorgon lanserar vi hedde 2.0!!!

10 svar till “Dagen före.

 1. Jag har följt dig bland många i det ”tysta”på de olika forum som finns gällande Gbp.
  Jag önskar dig all lycka till!

  Själv väntar jag på bedömning till Gbp,

 2. OJ vilket rörande inlägg. Tänker på dig och din familj. Jag har alltid förundrats över hur smidig du ändå varit trots din storlek. Att du orkat busa med dina barn m.m. Jag jämför ju med min egen lillebror osv.
  Men visst är det så att övervikt inte är hälsosamt och det är så spännande att följa din resa till ett ”nytt” liv.
  Tänker på dig och önskar dig Lycka till!!
  *kram*

 3. ”möta dig på andra sidan”
  så illa skall det väl förhoppningsvis inte behöva gå, va.

  Häng i nu. Ta chansen till en nystart. Det finns platser kvar på levande sittplats 2010.

 4. Va bra skrivit! Lycka till nu idag, kanske du redan är opad? Hoppas det gått bra! Välkommen hedde 2.0!

 5. Älskade lill-kusin! Sitter i soffan och lipar efter att ha läst ditt inlägg som går direkt till hjärtat. Du vet att mamma, pappa, jag och Marie tänker på dig i dag och önskar dig lycka till! Vi älskar dig och ser fram emot att få träffa Hedde 2.0! Miljoner kramar

 6. Lycka till och hoppas du slipper stanna för länge på sjukhuset, snart är du hemma i Nol igen.

 7. Hoppas allt har gått bra idag. Välkommen över till andra sidan 🙂

  Kram Ann på Viktdropp

 8. För er som undrar så har allt gått bra. Vi var och hälsade på honom igår kväll och han var på benen dock oerhört trött. Hemgång blir på måndag. Finns många positiva saker med detta och en av dem är att man får sig en påminnelse om hur stor kärleken är och hur betydelsefull han är för mig. Någon finare man finns inte och mikael…jag älskar dig för alltid. Puss

 9. Ulrika/Killarnas morsa

  Vad roligt att allt gått bra, Hedde!! Lycka till med allt nu!

  Frugan:
  Jo tack, jag var i din sits tidigare i veckan o vet precis hur det är att stå bredvid. Man får ett par tankeställare när det känns som om saker ställs på sin spets… Men nu är det gjort o vi kan se fram emot varsin hunk till sommaren, hihi!

 10. Önskar dig lycka till på vägen mot ett lättare liv
  Hoppas att op:en gått bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s